Elk jaar organiseren de Rotaryclub Lopikerwaard en de Lionsclub IJsselstein - Lopikerwaard samen de Proefrit door de Lopikerwaard.

Inschrijven voor 2015 via deze website is niet meer mogelijk. Wel kunt u nagenieten van de fotoimpressie van de rit in 2015. Klik hiervoor op de banner of hier.

Wat?

De Proefrit is een fietstocht waarin u als deelnemer op een gezonde en zeer smaakvolle wijze kennis maakt met de schitterende Lopikerwaard. U geniet daarbij niet alleen van de prachtige omgeving, maar ook van de heerlijke streekproducten die u kunt proeven (en kopen!). Denk daarbij niet alleen aan sappig fruit, aan zoete zuiveltoetjes, smaakvolle kaas, aan luchtige pannenkoeken gebakken van meel van de molen uit IJsselstein, maar ook aan activiteiten als klimmen in een uitkijktoren en een bijzonder aardige python aaien. En dankzij een samenwerkingsverband met de ‘Grote Atelierroute Lopikerwaard’ kunt u in ons eerste lustrumjaar ook op verschillende adressen “proeven van kunst”.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan de Proefrit. U ontvangt aan de start een routeboekje met fietsknooppunten en deelnemende bedrijven. Op veler verzoek zijn er dit jaar bij de start ook weer gedetailleerde routes beschikbaar met verschillende lengtes.

De Proefrit Lopikerwaard heeft een dubbel doel.

Allereerst willen we iedereen laten kennismaken met onze schitterende Lopikerwaard. Vaak zijn mensen naar de verste landen op vakantie geweest, maar kennen ze hun eigen "buitengebied" amper. U zult versteld staan van de vele mooie plekjes tussen Lek en Hollandse IJssel.

Daarnaast zijn alle inkomsten van de Proefrit voor een goed doel. Dit jaar fietsen we voor de aankoop van een of meer duofietsen voor AxionContinu en Philadelphia; zorginstellingen met verschillende locaties in de Lopikerwaard. Zo kunnen mensen die dat zelfstandig niet (meer) kunnen er samen met een jongere/actieve fietser weer eens lekker op uit om te genieten van onze mooie Lopikerwaard.

IMG 4796
IMG 4795

ATELIERROUTE www.atelierroutelopikerwaard.nl

De Atelierroute Lopikerwaard is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het werk van vele kunstenaars. U kunt overal gratis naar binnen en genieten van wat deze kunstenaars creëren. De locatie van de centrale presentatie van de deelnemende kunstenaars is in de Bibliotheek LEK & IJSSEL, tegenover het Fulcotheater in IJsselstein.

De Proefrit heeft verschillende startpunten, verspreid door de Lopikerwaard. Zo kan iedereen in de Lopikerwaard op zijn eigen favoriete plek starten en zijn eigen ronde bepalen. Dit jaar zijn de startpunten:

  • IJsselstein - Fulcotheater, Overtoom 3
  • Lopik - Plus Van Velzen, President Kennedylaan 2A
  • Cabauw - Familie Van Baaren, Lopikerweg West 86A
  • Montfoort - Eetcafé De Posthoorn, Achthoven Oost 28

duofietsklein

wh-4p-olEen initiatief van Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard & Rotaryclub Lopikerwaardlionlogo 2c 300

Designed by Frits Hamann @ Web voor MKB - www.webvoormkb.nl